Publicatie in Dordrechts Winterboek

sneeuwstad

‘Bevroren Stad’ wordt inderdaad gepubliceerd in het Dordrechts Winterboek. Ik ben er erg blij mee. De boekpresentatie is op 5 november 2016 bij boekhandel Vos en van de Leer in het centrum van Dordrecht. Bij die gelegenheid zullen ook de winnaars bekend gemaakt worden voor het beste verhaal en het beste gedicht.

Schrijf ik graag over het exotische? Dat is een vraag die ik mezelf wel eens stel. Het ‘Boek der Angsten’ speelt zich voornamelijk af op de imaginaire planeet Lemuria. Het boek waaraan ik nu werk beschrijft gebeurtenissen in landen als Eritrea, Colombia en Irak. Maar in ‘Bevroren Stad’ is de achtergrond van het verhaal het Eiland van Dordrecht, de plek waar ik geboren ben en (bijna) altijd heb gewoond. Ik kan dus ook overweg met een niet-exotische omgeving zou je denken. Maar het speelt zich vijfduizend jaar in de toekomst af, als er wederom een ijstijd is aangebroken. Toch weer niet een alledaagse setting.

Dordrechts Winterboek

 

 

Commentaar indienen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *