Een krokodil wordt nooit een boomstam

Australian_Salt_Water_Crocodile

Het tweede boek wordt een verhalenbundel over mensen die vluchten, migreren, naar Europa. Het betreft een onderwerp waar ik vanuit mijn achtergrond het nodige van weet en dat de laatste tijd meer dan ooit in de belangstelling staat. De titel slaat op het wantrouwen waarmee mensen hun soortgenoten tegemoet plegen te treden. Naïviteit en moralisme zal ik zonder moeite vermijden, maar ik hoop het menselijke, al te menselijke, van mijn anti-helden vast te leggen in een boek dat de kijk van velen op deze zaken zal veranderen. De onnozelen zou ik ervan willen overtuigen dat een wat een boomstam lijkt wel degelijk een krokodil kan blijken te zijn. De zure, cynische geesten onder ons zou ik willen doen inzien dat de meeste krokodillen achteraf gewoon van hout blijken te zijn.

Commentaar indienen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *